A Vendégnek sosincs igaza!

Avagy gondolatok és életképek a századforduló utáni vendéglátásról.

1.4.3 Dohányzás - rágó - fogpiszkáló - árcetli

2019. március 24. 14:21 - W. Pisti

Kedves Dohányzók!

img_20190324_141052.jpg 
Bármilyen meglepő, néhány éve jött egy törvény, így ki lettek jelölve a dohányzó és nemdohányzó részek a vendéglátóhelyeken! De ezt, mint megtapasztaltam nehezükre esik megérteni ennyi év után is, így menjünk le dedóba.

 

 

dohanyzas.png
A dohányzásra kijelölt hely felismerését segíti a dohányzó
feliratú tábla 
és/vagy hamutál, egy álló hamveder, esetleg „Dohányzásra kijelölt hely” feliratú tábla. Nehezebb felfogásúaknak még piktogram is segíthet bizonyos esetekben a megértésben/felismerésében.
(Egy kis vizuális segítség a nagyon-nagyon nehezen boldogulóknak.)

aht.jpg
ht.jpgd_1.jpg

 

 

Minden olyan más esetben, ha nincs az asztalon hamutál, ne adj isten még nem dohányzó feliratú (tiltó tábla) is van, akkor higgyék csak el bátran, hogy NEM DOHÁNYZÓ az a rész! Épp ezért nem is szabad és nem is lehet ott rágyújtani egyetlen egyre SEM, még beb@szva SEM, és nem, a két szép szeméért SEM!

 

nd_1.jpg
Felhívnám szíves figyelmüket, hogy a tányérok, az alátétek, a csészék, poharak, mécsestartók nem alkalmi hamutálak, és a föld sem csikkgyűjtő. Vagy talán otthon igen? Másrészt itt is érvényes, és legyen szíves ne játsszon az alkalmazott fizetésével, se az állásával!  Senkinek nincs fölösleges 30-50 ezer forintja kifizetni zsebből a bírságot!

csb.jpg

cscsa.jpg

Kis szemléltetés:
(Akikre "büszkék" vagyunk, SEM! mappámból))

Balra egy teás bögre látható,
jobbra pedig egy csészealj.
Egyik sem hamutál!!

 

 

 

 

 rago.jpgEgy másik undorító dolog a rágó. Amit ugye nem ragasztunk a székre, asztalra, sem az edényekre. Legyen oly jó, és egy kis papírba csomagolva dobja ki a kukába, vagy a papírszalvétája sarkába csomagolja, legrosszabb esetben kérjen a pincértől/kiszolgálótól egy kis papírfecnit erre a célra, hálásak leszünk érte!

 

fogpiszkalo.jpg Aki nem tud mit kezdeni a kezével, az hordjon magával stresszlabdát, vagy amivel le tudja foglalni az ujjait, mert a 86 darabra tört fogpiszkáló minden, csak nem esztétikus-higiénikus! Azokat külön "csókoltatom", akik képesek a közelükben fellelhető összesből, szecska-törmelékhegyet csinálni!

 

arcetli.jpg Ez inkább büfés dolog, de ide pont befér. A közhiedelemmel ellentétben az árcédula igenis jól ragad, főképp oda, ahova nem kéne! Míg a műanyagról viszonylag könnyebben lejön ragacs-nyom nélkül, addig a porcelánról, üvegről, székről, asztalról és a pultról nem! Mindig külön "öröm" számomra, mikor már ott tartok, hogy elő kell vennem a flexet vagy az ipari kémiai kísérletező készletet. Hagyja ott, ahova raktuk, vagy ragassza magára. Epilálásra kiváló alternatív megoldás lehet! Stresszlabda használata itt is ajánlott, mint helyettesítő megoldás.

 

W. Pisti

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vendelin.blog.hu/api/trackback/id/tr7414713079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

registerz 2019.05.02. 16:56:47

Azt talán a magyar kormánynál kell megreklamálni, hogy a staffnak kell 30-50 rongyot kifizetnie, azért mert a törvényhozó agyhalott barom (azaz magyar).
süti beállítások módosítása